פוסט זה בבלוג חוקר את המקור, הגידול והייצור של העגבניות המשמשות במוצרי מגי. אנו מתעמקים באזורים השונים בהם מגדלים עגבניות אלו, שיטות החקלאות המופעלות וכיצד גורמים אלו תורמים לטעם ולאיכות המובהקים של מוצרי מגי.
איפה בדיוק מגדלים עגבניות מגי?
עגבניות מגי גדלות באזורים שונים ברחבי העולם, אך הגידול העיקרי שלהן מתרחש באדמות הפוריות של איטליה וספרד. שתי המדינות הללו ידועות זה מכבר באקלים הנוח ובאדמה העשירה שלהן, המספקים את התנאים המושלמים לגידול עגבניות. באיטליה, אזורים כמו אמיליה-רומאניה, קמפניה וסיציליה ידועים בייצור עגבניות באיכות גבוהה. באופן דומה, בספרד, באזורי אנדלוסיה, מורסיה ולנסיה יש מסורת ארוכת שנים של גידול עגבניות.
הבחירה במקומות הספציפיים הללו לגידול עגבניות מגי אינה מקרית. איטליה וספרד מציעות את השילוב האידיאלי של מזג אוויר ים תיכוני חמים, שמש בשפע ואדמה עשירה בחומרים מזינים, כל אלו תורמים לטעם ולאיכות יוצאי דופן של העגבניות. בנוסף, המומחיות החקלאית ארוכת השנים והמחויבות לשיטות חקלאות ברות קיימא באזורים אלה מבטיחות שעגבניות Maggi מגודלות בטכניקות ובשיטות הטובות ביותר.
יתרה מכך, הקרבה הגיאוגרפית של איטליה וספרד למתקני הייצור של מגי מאפשרת שינוע יעיל של העגבניות שזה עתה נקטפו. זה מבטיח שהעגבניות יגיעו למפעלי העיבוד בזמן הקצר ביותר, תוך שמירה על טריותן וטעמן. שיתוף הפעולה ההדוק בין החקלאים המקומיים למגי מבטיח גם אספקה אמינה ועקבית של עגבניות איכותיות שנה אחר שנה.
טכניקות החקלאות: מה עושה את ההבדל?
- שיטות חקלאות בת קיימא:
מגי מחויבת לשיטות חקלאות בנות קיימא, ומבטיחה שטכניקות החקלאות בהן נעשה שימוש הן ידידותיות לסביבה ומקדמות בריאות קרקע לטווח ארוך. זה כולל מזעור השימוש בדשנים ובחומרי הדברה כימיים, יישום מחזור יבולים ואימוץ שיטות חקלאות אורגניות. על ידי מתן עדיפות לפרקטיקות ברות קיימא, מגי שואפת להגן על המערכת האקולוגית, לשמור על המגוון הביולוגי ולהפחית את ההשפעה על הסביבה. - 2. אמצעי בקרת איכות:
כדי להבטיח את האיכות הגבוהה ביותר של העגבניות, מגי הטמיעה אמצעי בקרת איכות מחמירים לאורך כל תהליך החקלאות. זה כולל בדיקות קבועות של הגידולים כדי לעקוב אחר סימני מחלות או מזיקים. בנוסף, העגבניות נקטפות בקפידה בשיא הבשלותן כדי למקסם את הטעם והתכולה התזונתית שלהן. כל שלב בתהליך החקלאי מנוטר מקרוב כדי לשמור על תקני האיכות שמגי ידועה בהם. - 3. טכנולוגיה חדשנית:
מגי משתמשת בטכנולוגיה חדשנית כדי לשפר את תהליך החקלאות ולמקסם את ייצור העגבניות. זה כולל שימוש בטכניקות חקלאות מדויקות, כגון רחפנים וחיישנים, כדי לנטר את בריאות היבול ולייעל את יישומי ההשקיה והתזונה. מערכות חממה מתקדמות משמשות גם כדי לספק תנאי גידול אופטימליים, המאפשרים גידול כל השנה. באמצעות רתימת הטכנולוגיה, מגי יכולה להבטיח ניצול יעיל של משאבים ולהשיג תפוקות גבוהות יותר מבלי להתפשר על האיכות.
"האדמה היא המחבר הגדול של החיים, המקור והיעד של כולם." – וונדל ברי: איך זה קשור לעגבניות של מגי?
- בריאות קרקע ועגבניות עשירות בחומרים מזינים:
הציטוט של וונדל ברי מדגיש את התפקיד החיוני שממלא האדמה בשמירה על החיים. אצל מגי, הפילוסופיה הזו טבועה עמוק בשיטות החקלאות שלהם. הם מכירים בכך שאדמה בריאה חיונית לגידול עגבניות עשירות בחומרים מזינים. על ידי מתן עדיפות לבריאות הקרקע, מגי מבטיחה שהעגבניות שלהן עמוסות בוויטמינים חיוניים, מינרלים ונוגדי חמצון. זה לא רק משפר את הטעם והאיכות של המוצרים שלהם אלא גם תורם לערך התזונתי הכולל שהצרכנים מצפים לו. - 2. ניהול קרקע בר קיימא:
מגי מבינה את החשיבות של שמירה על פוריות הקרקע לקיימות ארוכת טווח. הם משתמשים בטכניקות ניהול קרקע בר קיימא, כגון שילוב חומרים אורגניים, גידולי כיסוי ועיבוד אדמה מינימלי. שיטות אלה עוזרות לשפר את מבנה הקרקע, לשמור על לחות ולמנוע שחיקה. על ידי שמירה על שלמות הקרקע, מגי מבטיחה שגידולי העגבניות שלהם יוכלו לשגשג שנה אחר שנה, מבלי לדלדל את משאבי הטבע או לפגוע ביכולת הקרקע לפרנס את הדורות הבאים.3. המגוון הביולוגי בקרקע ואיזון המערכת האקולוגית:
מגי מזהה את הקשר המורכב בין המגוון הביולוגי בקרקע לבין המערכת האקולוגית הכוללת. הם נותנים עדיפות לשמירה על המגוון הביולוגי בקרקע על ידי קידום מיקרואורגניזמים מועילים ותולעי אדמה המשפרים את מחזוריות התזונה ואת פוריות הקרקע. בנוסף, מגי נמנעת משימוש בכימיקלים מזיקים שעלולים לשבש את האיזון העדין של המערכת האקולוגית בקרקע. על ידי טיפוח מערכת אקולוגית בריאה של קרקע, מגי תורמת לקיימות הכוללת של שיטות גידול העגבניות שלהם ותומכת בבריאות האקולוגית הרחבה יותר של הסביבה הסובבת.
צילום תקריב של אדמה פורייה, המסמל את תפקידה החיוני בגידול עגבניות.
כיצד משפיע מקור העגבניות על טעמם של מוצרי מגי?
- אקלים ותנאי גידול:
מקור העגבניות משפיע רבות על טעמם של מוצרי מגי. באזורים שונים יש אקלים ותנאי גידול משתנים, המשפיעים ישירות על פרופיל הטעם של העגבניות. מגי בוחרת בקפידה אזורים ספציפיים הידועים באקלים ובתנאי הקרקע האופטימליים שלהם כדי לגדל את העגבניות שלהם. לדוגמה, עגבניות הגדלות באקלים ים תיכוני נוטות להיות בעלות טעם מתוק ועז יותר בשל שפע השמש והטמפרטורות החמות. בחירה קפדנית זו של המקור מבטיחה שמוצרי Maggi עשויים עם עגבניות בעלות האיזון המושלם של מתיקות, חומציות וטעם כללי. - 2. הרכב הקרקע וזמינות חומרי הזנה:
מקור העגבניות משפיע גם על הטעם של מוצרי מגי דרך הרכב הקרקע וזמינות החומרים התזונתיים. באזורים שונים יש סוגי קרקע שונים, מה שיכול להשפיע על תכולת החומרים התזונתיים של העגבניות. מגי נותנת עדיפות לרכישת עגבניות מאזורים עם קרקעות עשירות בחומרים מזינים, ומבטיחה שלצמחים תהיה גישה למינרלים וליסודות קורט חיוניים. זה מביא לעגבניות שהן לא רק בעלות טעם אלא גם עמוסות בערכים תזונתיים. השילוב הייחודי של הרכב האדמה וזמינות החומרים התזונתיים במקור העגבניות של מגי תורם לטעם המובהק והטעים של מוצריהן. - 3. שיטות חקלאות מסורתיות ובחירת זנים:
מקור העגבניות של מגי כולל גם את שיטות החקלאות המסורתיות ואת בחירת הזנים המשמשים באזורים ספציפיים. לאזורים שונים יש טכניקות ותיקות משלהם וזני עגבניות המועברים בדורות. מגי מכירה בערך של שיטות מסורתיות אלה ומשתפת פעולה עם חקלאים מקומיים שיש להם ידע עמוק ומומחיות בגידול עגבניות. שותפות זו מבטיחה שהעגבניות המשמשות במוצרי מגי יגדלו בשיטות ששוכללו לאורך זמן להפקת טעם יוצא דופן. על ידי כיבוד מסורות אזוריות ובחירת זנים, מאגי שומרת על הטעם והאופי האותנטיים של המוצרים המבוססים על עגבניות.
איפה מגדלים עגבניות מגי?:
אזור | טמפרטורה שנתית ממוצעת (צלזיוס) | שיטות חקלאות | מחיר ממוצע (ILS) |
---|---|---|---|
איטליה | 17 | אורגני | 19.9 |
ספרד | 17 | מוסכם | 14.2 |
טורקיה | 20 | אורגני | 31.2 |
יון | 16 | מוסכם | 11.3 |
לסיכום, העגבניות המשמשות במוצרי מגי מגודלות בקפידה באזורים ספציפיים, לרבות בישראל ובמקומות אחרים בעולם. השילוב של אדמה פורייה, אקלים אידיאלי ושיטות חקלאות בנות קיימא מבטיח ייצור של עגבניות איכותיות, התורמות באופן משמעותי לטעם ולאיכות הייחודיים של מוצרי מגי.